Tehetséggondozás

A Vajdasági Magyar Doktoranduszok és Kutatók Szervezete kiemelt feladatának tekinti a fiatal tehetségek gondozását. Egyrészt támogatjuk a tehetséges doktoranduszok, kutatók tehetségének kibontakozását, másrészt éppen erre a bázisra építve igyekszünk a minél többet tenni a tudományos utánpótlás neveléséért a középiskolások és egyetemisták körében. Sokrétű tevékenységünk során folyamatosan tehetséggondozó munkát is végzünk.

Mivel tagságunk körében minden tudományterület képviseltetve van, mindegyik tehetségforma segítésével, fejlesztésével tudunk foglalkozni.

Az egyik legfontosabb hosszú távú programunk a kutatói, tudományos életpálya népszerűsítése a középiskolás korosztálytól kezdve egy jól működő mentorprogrammal kiegészítve.

Fontosnak tartjuk a lehetőség megteremtését a tapasztalatcserékre. Szeretnénk konferenciákat, műhelymunkákat szervezni, vagy társszervezőként fellépni ilyen jellegű rendezvényeken, publikációs lehetőséget biztosítani a fiataloknak.

Mindezekkel összhangan hoztuk létre 2012 őszén tehetségpontunkat, a PéHáDész Tehetségpontot, amelyről bővebb információ ITT érthető el. 

2016-ban pedig felkerültünk az európai tehetséggondozás térképére is, ugyanis sikerrel regisztráltuk a PhD GeneRational Eu TP (PhD GeneRáció Eu TP) Európai Tehetségpontunkat az Európai Tehetségsegítő Hálózatba.Az erről szóló oklevelet 2016. október 1-én vehettük át Budapesten a Tehetségpontok Találkozóján.

Hozzászólások lezárva.