Továbbtanulás, csapatmunka, kocsmakonferencia

2018. április 4-én egész napos programot valósítottunk elsősorban középiskolásoknak. A rendezvény kezdeményezője és koordinátora Réeb Zsófia volt, a Márton Áron Szakkollégium ösztöndíjasa.

A délelőtti  Hogyan él az egyetemista? című előadáson a magyarországi felsőoktatási intézményekbe jelentkezett diákok a rendszer sajátosságairól, ösztöndíjlehetőségekről, adminisztrációs teendőkről hallhattak Reéb Zsófiától, a MÁSZ természettudományi kabinetjének tagjától.

Délután a Kollektív tudás előnyei miniworkshopon a hatékony közös munka fontossága került előtérbe: játékos feladatok keretében esett szó többek között a csapattá alakulás szakaszairól, a Belbin-csapatszerepekről, a hatékony együttműködés alappilléreiről Mező Andrea szervezetpszichológus vezetésével.

Az esti kocsmakonferencia meghívott vendége Magyar Róbert alkalmazott matematikus volt. Az irracionális döntéshozatal racionalitásai című ismeretterjesztő előadáson részt vevő közönség egyenlő arányban szórakozhatott és tanulhatott. A mindennapi hírekben és reklámokban megjelenő, döntéseinket befolyásoló marketingfogások kivesézését követően a napot Roncsák Marcell szabadkai gitáros játéka zárta.

A program az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósult meg a 20298-1/2017/FOKT iktatószámú projektum keretében.

Hozzászólások lezárva.