Pozitív értékeléssel zárultak a VMTDK-műhelyek

A Vajdasági Magyar Felsőoktatási Kollégium sikeres programsorozatot bonyolított le a 14. VMTDK előkészítő munkálatai, VMTDK-műhelyek, VMTDK-koordináció Újvidéken, Szabadkán és Szegeden (NTP-HTDK-M-14-0003) címmel a Nemzeti Tehetségprogram keretében az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, valamint az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet támogatásával.

A program több pillérre épült, egyrészt kutatásmódszertani tanfolyamokat, VMTDK-műhelymunkákat és TDK házi-konferenciákat szerveztek Újvidéken és Szabadkán, emellett egy-egy VMTDK mentori értekezletet tartottunk Újvidéken, Szabadkán és Szegeden, ahol a mentorok megvitatták a VMTDK szekcióinak témáit, kutatási irányait, valamint elkészítették a 14. VMTDK koncepcióját és felhívását.

A rendezvénysorozat előadásain és műhelymunkáin közel 100 fiatal tehetség vett részt, a résztvevők elsajátították a rezümé- és tanulmányírás fortélyait, megismerkedtek a kutatómunkát segítő webkettes eszközökkel, valamint a Prezi használatával. A program fontos részét képezték a hallgatók és mentorok személyes konzultációi, melyek eredményeit a hallgatók a házi TDK-konferenciákon mutatták be, 2015. május 15-én Szabadkán és 2015. május 30-án Újvidéken. Mintegy 30 TDK-dolgozat munkaverziója készült el, melyek végleges változatát az egyetemisták majd a 14. VMTDK-n novemberben adják elő, emellett a résztvevők közül többen is kedvet kaptak a TDK-hoz.

A projekt keretében elkészült egy kiadvány a 9. VMTDK top-témás kutatási eredményeiből Duna-dolgozatok címmel, mely egy most induló sorozat első darabja.

A program keretében továbbá elvégezték a 14. VMTDK legfontosabb előkészületeit, a honlap frissítését, hogy a jelentkezési folyamat problémamentes legyen.

A hallgatók és mentoraik is pozitívan értékelték a rendezvényeket, a fiatalok sokat tanultak a konzultációkon, előadásokon és a konferenciákon, kiváló vitakészségüket is megcsillogtatták, nagyszerű ötletekkel segítették egymás munkáját.

A program nagyban hozzájárul a 14. VMTDK sikeréhez, a zökkenőmentes szervezéshez és a minőséges előadásokhoz.

logók

Hozzászólások lezárva.